• Pancarlı Humus

     
    Tarif kardeşimin eşi Gökhan'a ait. Hem görsel hem de tat olarak gerçekten güzeldi. Rengi sofranıza renk katacak.Humusu bir de böyle deneyin.
     
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı haşlanmış nohut
    • 1 adet pancar
    • 1 yemek kaşığı tahin
    • 2 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1limonun suyu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • yarım çay kaşığı kimyon
    • 2 yemek kaşığı su
    Yapılışı:

    1. Pancarı kabuklarıyla 20-25 dakika haşlayın. Haşlanan pancarı direkt buzlu suya atın. 1-2 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekletin.Pancarı haşlandıktan sonra direkt buzlu suya atmak renginin fazla koyulaşmasına engel olacaktır.
    2. Pancarları doğrayın, su ve zeytinyağı hariç tüm malzemeleri blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin.
    3. Bundan sonra zeytinyağını azar azar ilave edebilirsiniz. Kıvamı boza kıvamı gibi düşünün yoğun kıvamlı akar şekilde olacak. Afiyet olsun
     
     
     



1 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Pancar almışken bunu bir deneyeyim. Ellerinize sağlık:)