• Tantuni





    Allaaahhh. Kim sevmez ki. Tam da hafta sonu için bir tarif. Evde yapılanı da ayrıca güzel.


    Malzemeler:
    • 500 gr. kadar dana antrikot
    • 1 adet büyükboy soğan mümkünse kırmızı soğan
    • 2 adet orta boy domates
    • 1/4 demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • İsteğe göre pul biber, tuz, sumak ve toz kırmızı biber
    Yapılışı:
    1. Etleri ince ince şeritler halinde doğrayın, düdüklüye atın. 20 dakika kadar pişirin ve et suyunu da dökmeyin
    2. Mümkünse vok tavaya yoksa normal tavayı sıvı yağı alıp kızdırın. Haşladığınız etlerini tavaya alıp bir güzel kavurun. Et suyundan 3-4 yemek kaşığı tavaya ekleyin. Et suyu buharlaşınca tuz ve toz biber azıcık da yağ ekleyip tatlandırın. Etleri kavururken çok da kurutmayın.
    3. Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ve kalan suyu ile ile iyice ıslatın. Etleri lavaşlara ince uzun bir sıra halinde pay edin. Ben 3 kişilik yaptım. 3 lavaş yani
    4. Domatesleri lavaşa koymadan önce tavada küp küp doğrayıp şöyle bir tur çevirip lavaşlara ilave edin. Bunu da uzunlamasına serin.
    5. Soğanı az tuzla ovup üzerine sumak ilave edin. Maydanozu da katıp, bir sırada bunu koyun. Üzerine isterseniz azıcık pul biber. Dürüm yapıp ortadan ikiye katlayıp ikram edin. Ben yanına da meyhane pilavı yaptım.



1 yorum:

  1. elinize sağlık çok lezzetli gözüküyor :)